HOME

CEMETERY

COOKING

FAMILY

GENEALOGY

HA-HA

JOURNAL

PHOTO

RV - CAMPER

TRAVEL

Den Lille Røde Bog

The Little Red Book

"Lisbeth Agerskov Christensen
Solhjem"

Den Lille Røde Bog er lavet i 1966 af kusine Jannie til hendes lille et-årige kusine Lisbeth... som ELSKEDE den.

The Little Red Book was made in 1966 by cousin Jannie for her little one-year-old cousin Lisbeth... who LOVED it.

Lisbeth Christensen
Læsebog
for de små.

Morgen-badet

Det var ganske tidligt om morgenen, og det var koldt, for det var i november måned. Nede i hønse-huset galede hanen - ky-ke-li-ky-y! Den galede så højt, at det kunne høres over hele gården. Hønsene vågnede, køerne og grisen vågnede, og inde i ande-huset vågnede hr. og fru and. "Ra-p, rap," gabede fru and og begyndte at pille og pynte sig.
"Ra-p, rap, rap dig nu," sagde hr. And, og så vraltede de ud af ande-huset og ned til dammen for at få deres morgenbad. "Uh, hvor er det koldt i dag," sagde fru and og rystede sig. "Det er næsten ikke til at holde ud. Bare jeg kan tåle det kolde vand. Jeg bliver så let for-kølet, ved du." "Åh snak" sagde hr. And.
"Vist kan du tåle det. Husk, du er en and og ikke en høne. Se nu bare på mig, sådan skal man bære sig ad." Og andefar tog til-løb og hoppede rask til - Bums!

"Ra-ap, rap! Hvad er det for noget?" skreg han. "Der er glas på vandet!" "Er der glas på vandet?" råbte andemor. "Ja, der er nogen, som har lagt glas på vandet, så vi ikke kan komme i det." "Det er dog for galt," sagde andemor.
"Hvem kan have gjort det?" "Jeg tror, jeg vil gå hen at spørge hr. Hane, for han er så klog," sagde andefar. "Han kommer derhenne." Og andefar vraltede hen til hanen.
"God morgen, hr. Hane," sagde han. "De kan vel ikke sige mig, hvorfor de har lagt glas på vandet?" "Hva-be-har! Har jeg lagt glas på vandet sagde hanen.

"Nej, nej, jeg mener ikke dem, hr. Hane. Men ved de ikke, hvem der har gjort det? For der er lagt glas over hele vandet." "Kære hr. And, tror de ikke, det skulle være is," sagde hanen. "I morges, da jeg stod op, syntes jeg nok, det var noget koldt. Det har sikkert frosset i nat. De ka tro, at det er isen."
"Åh ja, na-tur-lig-vis. Tak skal de have, hr. Hane," sagde andefar, og så skyndte har sig tilbage til sin kone.
"Det er isen," råbte han, længe før han kom hen til hen-de. "Er det grisen?" råbte fru And, for hun hørte ikke så godt. "Nej det er isen," skreg hr. And igen. "Ja, ja, du behøver ikke at råbe så højt. Jeg kan nok høre, hvad du siger," sagde andemor og slog med halen. "Det er dog for galt, hvad den gris kan finde på."

Men nu kom hr. And helt hen til hende. "Det er is, der er på vandet," sagde han. "Det er vinter nu, og det har frosset i nat." "Nå, sådan," sagde andemor. "Ja, jeg sagde jo også til dig, at det var koldt i dag, alt for koldt til at bade. Sagde jeg ikke det?" Og andemor slog med halen og rystede vingerne og så skyndte hun sig tilbage til andehuset igen.
"Ra-ap, rap, rap," sagde andefar, og så vraltede han bag-efter hende.

1) Se den lille kattekilling,
nej, hvor er den sød!
Den har fine hvide poter
og en pels så blød.

2) Den kan sige mjav og spinde
ligesom sin mor,
den skal snart få lært at finde
hen, hvor musen bor.

3) Lille mus, kom op af hullet!
Kom og leg tagfat!
Har du ikke lyst at lege
med den lille kat

4) nej det må jeg ikke for min
far og min mor.
For de siger at det var dig der åd
min store bror?

"Se min kjole, den er hvid som sneen,
alt hvad jeg ejer, det er hvidt som den.
Det er fordi jeg elsker alt det hvide,
og fordi en snemand er min ven."

"Engen er nu gylden-gul
af tunge kabbe-lejer.
Sønden-vinden byder op,
og due-urter nejer.

Plukke, plukke dugget strå,
plukke, plukke siv ved å,
plukke, plukke blomster."

Lisbeth Christensen
og lille broder.

 

Home

Guestbook

E-Mail